Начин на приготвяне
Почистените от костилки череши пасираме в блендер.
Към плодовата смес прибавяме ванилената захар.
За мен тя е достатъчна като количество, защото плодовете са добре узрели, а и черният шоколад допълва сладостта в десертната плодова супа.
Ако желаете, можете да коригирате по Ваш вкус.
В подходящ съд разтапяме маслото и прибавяме нишестето при непрекъснато разбъркване.
Сипваме ликьора от вишни и след като се изпари алкохолът, прибавяме плодовата смес.
Работим на ниска до умерена температура. Разбъркваме на често.
След 10 минути доливаме с вода и оставяме супата да къкри 35 минути.
След като се редуцира до необходимата гъстота, изключваме котлона и я оставяме за около 10 минути.
На дъното на купичката поставяме шоколадовите капки.
Доливаме с топлата супа, за да се разтопят.
Охлаждаме черешовата десертна сладост и поднасяме студена.
По желание можете да гарнирате десертна супа с череши и шоколад с бисквитка Орео и розичка сметана-спрей.
Коментари