Начин на приготвяне
Нарязваме черешките от сладкото /моите плодчета са цели/ на ситно.
Маслото се затопля до разтопяване в съд с дебело дъно. След разтопяването му се добавят парченцата шоколад. Разбърква се с дървена лъжица до леко омекване, маха се от котлона и продължава до получаване на хомогенна смес.
Добавят се сладкото от череши, захарта и яйцата. Добре се хомогенизира и най-накрая се добавят двата вида брашна, смесени със солта и набухвателя.
Приготвяме форма за мъфини с 12 гнезда и поставяме хартиените кошнички. Сместа се разпределя в хартиени чашки, поставени вече в гнездата за мъфини.
Фурната се загрява до 180 градуса. Пекат около 25-30 минути, след което се изваждат и охлаждат в тавата за около 10 минути. Оставят на скара до пълното им изстиване.
За глазурата: Сметаната и натрошеният шоколад се поставят в малка касерола на котлона, до завиране на сметаната.
След това се маха от огъня и се разбива /ръчно или с миксер/. Сместа трябва да се охлади и сгъсти.
Пълним я в пош с накрайник за розичка.
Аранжираме изстиналите кексчета с шоколадовата глазура. Декорираме с черешка и поднасяме с чаша капучино.