Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Тортелини»Люти тортелини

Люти тортелини

МиссаМисса
Помощник Готвач
502931581
Люти тортелини3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • захар
  • За плънката
  • прошуто кото - около 100 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • риган
  • босилек
  • За овкусяване
  • люти чушки - 3 бр.
  • сладко лютив сос
  • сирене - или кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресява се брашното в купа. Прави се дупка в него и се сипват разбитите яйца, зехтина (мазнината), солта и захарта.

С ръка се разбърква, за да се смесят съставките. Омесва се тестото извън купата и се покрива с кърпа за 30 минути.

След като тестото е отпочинало се разточва на тънко. Изрязват се кръгчета с помощта на чаша за вода, които ще са основа за тортелините. Всяко кръгче се намазва леко с доматено пюре, което трябва да се разреди в малко вода.

Поставят се подправки и прошуто кото, което предварително е накълцано. Друг вариант е да нарежете пушения деликатес на тънки дълги ивички и да ги навиете.

Оформя се всяко кръгче на полумесец и с пръсти се притискат крайчетата, за да слепнат. Събират се двата края на полумесеца и се притискат добре, за да не развалят формата си по време на варенето. Разчитайте на добре приготвената домашна паста, за да запазят хубава форма.

В тенджера или касерола слагате вода на котлона и след като заври, пускате тортелините, сол и изчистените люти чушки.

Не е добре да ги режете на дребно достатъчно е да разрежете лютите чушки на две и да премахнете семената. Варете тортелините с пълнеж с тях до пълна готовност, а след като отцедите премахнете лютите чушки. Съобразете това с вашия вкус и лютивината на самите чушки.

Сервирайте лютите тортелини в чиния, като овкусите със сладко лютив сос и парче любимо сирене или кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: