Шведски шоколадов пудинг

ИларияИларияНовак1171205
25/11/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 113
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в 3 с.л. студена вода и го оставете да набъбне.

Разбийте жълтъците и захарта на пяна, добавете какаото и млякото, прехвърлете сместа в тенджерка и сложете на котлона. Бъркайте, докато заври.

Добавете кафето, ванилената захар и желатина, снемете от котлона и след като се поохлади, добавете разбитите на сняг белтъци, а след това и разбитата сметана.

Излейте сместа в 4 изплакната със студена вода десертни купички или чашки. Оставете в хладилника да се стегнат.

При поднасяне обръщайте пудинга в чинийки и гарнирайте с фолирани бадеми или орехи и сметана.

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар