Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба с ориз

Риба с ориз

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Риба с ориз1 / 2
26/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • скумрия - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 - 3
  • моркови - 2 - 3
  • олио - 1 к.ч.
  • чубрица - 3 - 4 щипки
  • домати - 3 - 4
  • ориз - 1 к.ч.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • целина - 3 - 4 стръка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука, морковите и чушките. Загрейте олиото и ги запържете до омекване. Овкусете ги с чубрица, черен пипер и сол на вкус.

Когато омекнат, добавете ориза и запържете до прозрачност. Сложете и настърганите домати и запържвайте, докато сместа поеме сока на доматите и остане само на мазнина.

Изсипете сместа в дълбока тава. Отгоре наредете предварително почистените и осолени риби. Поръсете със ситно нарязани магданоз и целина, залейте с 2 ч.ч. гореща вода и печете в предварително загрята на 190 градуса фурна в продължение на 30-35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: