Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Сладко от грозде

Сладко от грозде

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"За кошмар на онези, които приготвят от гроздето вино и ракия, някои домакини правят от него вкусно сладко!"

Необходими Продукти

  • грозде - 1 кг.
  • захар - 1 кг.
  • винена киселина - 5 гр.
  • вода - 1 л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-подходящи са белите сортове грозде.

Гроздето се измива и оронва от чепките. Избират се едри, еднакво големи зърна, които се изчистват от семената с помощта на игла.

От захарта и водата се приготвя сгъстен сироп. Гроздето се пуска в този сироп.

Сладкото се вари до сваряване на плода и сгъстяване на сиропа.

Прибавя се разтворената в гореща вода винена киселина и варенето продължава още 2 - 3 минути.

Свареното сладко се оставя да престои 5 - 6 часа в разлят съд, след което се изсипва в буркани.

Ако рецептата ти харесва, опитай и нашия мармалад от грозде или този рачел с грозде и тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
42
31
21
10
Дай твоята оценка: