Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Паеля»Валенсианска паеля с 3 вида месо

Валенсианска паеля с 3 вида месо

Валенсианска паеля с 3 вида месо
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
5
"От години сме влюбени в испанската храна, особено в тази паеля с 3 вида месо"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 150 г (на малки парчета)
  • пилешко месо - 200 г
  • зеленчуци - 1/2 пакет (замразени)
  • чушки - 1 бр. червена
  • заешко месо - 200 г
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • ориз - 2 ч.ч.
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • шафран
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо настържете домата и добавете към него пресованата скилидка чесън.

Нарежете на лентички червената чушка.

В подходяща тава за паеля загрейте 7 лъжици зехтин. Изпържете месото до получаване на приятен златист цвят.

Прибавете подготвените зеленчуци и продължете да пържите, докато омекнат.

Прибавете настъргания домат и гответе още няколко минути. Налейте вода, прибавете пилешкия бульон и малко сол. Варете до пълно омекване на месото.

В случай, че водата изври, сипете още. Кипнете отново и прибавете ориза. Спрете разбъркването и намалете огъня на минимум. Гответе до пълно извиране на течността.

Махнете готовата паеля от огъня и похлупете за 5 минути.

Валенсианската паеля с 3 вида месо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: