Начин на приготвяне
Първо настържете домата и добавете към него пресованата скилидка чесън.
Нарежете на лентички червената чушка.
В подходяща тава за паеля загрейте 7 лъжици зехтин. Изпържете месото до получаване на приятен златист цвят.
Прибавете подготвените зеленчуци и продължете да пържите, докато омекнат.
Прибавете настъргания домат и гответе още няколко минути. Налейте вода, прибавете пилешкия бульон и малко сол. Варете до пълно омекване на месото.
В случай, че водата изври, сипете още. Кипнете отново и прибавете ориза. Спрете разбъркването и намалете огъня на минимум. Гответе до пълно извиране на течността.
Махнете готовата паеля от огъня и похлупете за 5 минути.
Валенсианската паеля с 3 вида месо е готова.