Гювеч с 3 вида месо

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Гювеч с 3 вида месо
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Обичаме месо, с гарнитура месо и сос от месо, запечено в гювеч - а вие?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • телешко месо - 400 г
  • пилешко месо - 400 г
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • гювеч - 1 бр. (буркан) най - добре домашен
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 6 с.л.
  • вода - 400 мл.
  • черен пипер - на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, обелваме, измиваме и нарязваме на едро зеленчуците. Измиваме и нарязваме на големи парчета месото.

В голям гювеч редим последователно: картофите, телешкото, свинското, пилешкото месо, чушките, морковите и лука. Овкусяваме със солта и пипера.

Отгоре разпределяме буркана гювеч. Поръсваме с наситнения магданоз и заливаме с водата. Накрая добавяме й олиото.

Печем на максимална температура за 1 час, след което намаляваме на 200 градуса и печем за още час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: