Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пилешко месо в буркани

Пилешко месо в буркани

Marto_86Marto_86
Новак
281094
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
200 мин.
Порции
10
"С това пилешко месо в буркани може да си спретнете чудни манджички"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - от 10 бр. бройлери (домашни)
  • олио - 500 мл
  • розмарин - 5 с.л.
  • черен пипер - 5 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. на буркан
  • сол - 1 ч.л равна на компотен буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези буркани с месо са лесен и вкусен начин, да не си запълвате фризера с отгледаните бройлери. Това са домашни птици, отгледани със смески, а не пилета от магазина.

Разфасовайте бройлерите на едри парчета, колкото да минават през отвора на буркана, и запържвате съвсем леко в олио, всяка страна по 2 мин.

След като запържите и ги извадите, втривате в тях сол на вкус, червения пипер, черния пипер и розмарина. Нареждате пилешкото месо в приготвените буркани, като наливате един пръст вода на дъното на всеки и оставяте поне три пръста празно място отгоре, това е важно.

Когато ги разпределите по равно, наливате и по равно във всеки от олиото за пърженето. Стерилизирате на умерен огън, като засичате 90 мин. (час и половина) от момента, в който почнат да врят.

Така консервирано, пилешкото месо в буркани е перфектно както за директна консумация след отваряне на буркана, така и за ястия с пилешко, примерно пиле с картофи, като се добави последните 5 мин от готвенето. Но резултатът е несравним спрямо купешките пилета.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: