Гювеч с пилешко месо

Гювеч с пилешко месо
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Лесно и вкусно - нямаме търпение да го опитате и да ни похвалите"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • зеленчуци - 200 г замразен микс (грах, моркови, зелен фасул)
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • риган
  • магданоз
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват в подсолена вода, отцедени се обезкостяват и накъсват на едри парчета.

Загрява се олио, запържва се ситно нарязан лук да омекне, добавя се миксът от зеленчуци и нарязаните картофки.

След 2-3 минути прибавяме доматено пюре и червен пипер, разбърква се и наливаме чаша вода и част от пилешкия бульон.

Опитваме на вкус, при нужда се добавя сол, черен пипер и риган. Готви се на умерен огън до готовност на зеленчуците.

Ако течността е повече размиваме с малко вода брашното и добавяме в тенджерата. Щом клокне и е готово. Сервираме яхнията с нарязан магданоз.

Гювечът с пилешко месо е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Хубав гювеч стана!
24.01.2024 20:25
Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Благодаря за рецептата . Единственото което промених е че запекох всичко в тава за 40 мин на 200 °. Стана много вкусно .
16.10.2023 17:08
1