Начин на приготвяне
Сложете пилешките бутчета заедно с целината в литър и половина леко подсолена вода и ги варете до готовност.
Извадете ги и ги накъсайте на малки парчета. Прецедете бульона.
Нарежете на ситно лука в дълбок тиган и го задушете за няколко минути в малко масло.
Настържете моркова и нарежете на ситно червената чушка - добавете и тях при лука.
Изсипете една чаша от бульона вътре.
Добавете късчетата месо към вече омекналите зеленчуци и ги разбъркайте добре.
Овкусете с подправките, долейте от бульона и начупете малко фиде.
За застройката смесете яйцето, киселото мляко и брашното и сипвайте по малко от пилешката супа.
След няколко черпака изсипете застройката в тенджерата и я оставете още за няколко минути на котлона.
Сръбската пилешка чорба е много вкусна.
Добър апетит!