Сръбска пилешка чорба

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Сръбска пилешка чорба
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"В хладните дни нищо не може да измести топлата пилешка супичка с парче домашна питка"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • краве масло - 1 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 резен
  • целина - 1 резен
  • черен пипер - 7 зърна
  • чубрица - 1 ч.л.
  • лук - 1 бр. глава
  • сол - на вкус
  • фиде
  • За застройката
  • кисело мляко - 200 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • яйце - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешките бутчета заедно с целината в литър и половина леко подсолена вода и ги варете до готовност.

Извадете ги и ги накъсайте на малки парчета. Прецедете бульона.

Нарежете на ситно лука в дълбок тиган и го задушете за няколко минути в малко масло.

Настържете моркова и нарежете на ситно червената чушка - добавете и тях при лука.

Изсипете една чаша от бульона вътре.

Добавете късчетата месо към вече омекналите зеленчуци и ги разбъркайте добре.

Овкусете с подправките, долейте от бульона и начупете малко фиде.

За застройката смесете яйцето, киселото мляко и брашното и сипвайте по малко от пилешката супа.

След няколко черпака изсипете застройката в тенджерата и я оставете още за няколко минути на котлона.

Сръбската пилешка чорба е много вкусна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: