Начин на приготвяне
Сварете предварително пилешките гръбчета.
Охладете и обезкостете. Отделете месото.
Прецедете бульона.
Обелете лука и го нарежете на ситно. Почистете моркова и го нарежете. Сложете ги в тенджера за варене, добавете олиото. Покрийте зеленчуците с вода и ги сварете до омекване.
Прибавете челядинките и пилешкото месо. Добавете обелените и нарязани на кубчета картофи. Овкусете със сол.
Долейте от пилешкият бульон и покрийте с капак пилешката супа.
Варете на тих огън 30 минути.
Добавете фидето. Гответе още 3-4 минути до готовност на фидето. Овкусете с млян черен пипер.
Поръсете със ситно нарязан свеж магданоз.
Добър апетит!
Коментари