Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пюрета»Турско патладжанено пюре със сусам

Турско патладжанено пюре със сусам

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Турско патладжанено пюре със сусам
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Невероятно вкусно пюре от патладжан със сусам - хапваме си го и така, и с филийка"

Необходими Продукти

  • слънчогледово олио - 3 с.л.
  • патладжани - 3 бр.
  • сол
  • сусам - 1 с.л.
  • сок от лимон - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и срежете на две патладжаните по дължина. Направете прорези по вътрешността.

Овкусете със сол, изпечете патладжаните за половин час в затоплена фурна. Отстранете вътрешността с лъжица.

Добавете лимоновия сок и слънчогледовото олио. Пасирайте вкусното пюре го гладка консистенция.

Изпечете сусама на сух тиган. Махнете ги, когато започнат да пукат.

Поднесете турското патладжанено пюре със сусам и се насладете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: