Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на дребно, а морковът и патладжанът - на кубчета. Лещата се измива.
В сгорещено олио на по-слаб огън се запържва лукът и морковът, докато започнат да поомекват.
Тогава се прибавя патладжанът и се запържва около 5 минути. След това се добавя измитата леща, доматите от консерва, доматеното пюре, червеното вино и 2 ч.ч. вода.
Когато заври, се слага едното кубче зеленчуков бульон, балсамовият оцет и подправките.
Готви се на слаб огън до готовност на продуктите.
За качамака се слага на котлона 700 мл вода и 200 мл мляко. Като заври, се изсипва второто кубче зеленчуков бульон и качамакът при постоянно разбъркване до сгъстяване. Накрая се добавя хранителната мая и се разбърква добре.
Зеленчуковото рагу се сервира върху част от качамака.