Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Патладжанено рагу с качамак

Патладжанено рагу с качамак

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k4k11
Патладжанено рагу с качамак
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
03/06/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Патладжанено рагу с качамак е идеално ястие за старт на вегетарианския ви начин на живот."

Необходими Продукти

  • качамак - 150 г
  • мляко - 200 мл
  • хранителна мая - 2 с.л., по желание
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • патладжани - 2 бр.
  • леща - 1 ч.ч.
  • домати - 1 консерва
  • червено вино - 200 мл
  • зеленчуков бульон - 2 кубчета
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • мащерка - ½ - 1 ч.л.
  • розмарин - ½ ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно, а морковът и патладжанът - на кубчета. Лещата се измива.

В сгорещено олио на по-слаб огън се запържва лукът и морковът, докато започнат да поомекват.

Тогава се прибавя патладжанът и се запържва около 5 минути. След това се добавя измитата леща, доматите от консерва, доматеното пюре, червеното вино и 2 ч.ч. вода.

Когато заври, се слага едното кубче зеленчуков бульон, балсамовият оцет и подправките.

Готви се на слаб огън до готовност на продуктите.

За качамака се слага на котлона 700 мл вода и 200 мл мляко. Като заври, се изсипва второто кубче зеленчуков бульон и качамакът при постоянно разбъркване до сгъстяване. Накрая се добавя хранителната мая и се разбърква добре.

Зеленчуковото рагу се сервира върху част от качамака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: