Начин на приготвяне
Зелето се нарязва на ситно или се минава през ренде.
Прехвърля се в дълбока тенджера със зехтина и щипка сол и се задушава при периодично бъркане, докато намали обема си на половина.
Към него се добавя обеления и настърган морков, а след няколко минути и обеленото и настъргано цвекло. Добавя се щипка сол с всеки зеленчук.
Накрая се добавят обелените и нарязани на ситно зелени ябълки и обелените и нарязани на ситно или настъргани домати, 2-3 цели мариновани люти чушлета, 1 к.ч. оцет (или от сока от лютите чушки) и вода да желаната гъстота.
Щом зелевата супа заври, котлонът се намалява, добавя се прясната мащерка и се оставя още десетина минути да покъкри на котлона.
Подправя се със сол, черен пипер и едро смляно чили на вкус.
Диетичната супа е много вкусна поднесена охладена, но може да се консумира и гореща.
Ако вечеряте с тази вкусна и диетична супа без хляб в продължение на няколко седмици, то неминуемо ще се отървете и от някое друго излишно килце!
Количеството диетична студена зелева супа не е от значение, важното е да не вечеряте нищо друго освен нея и вечерята да е най-късно до 19 часа.
Да ви е сладко!