Начин на приготвяне
Всички зеленчуци за туршията се режат на по-ситничко, заедно с магданоза, и се размесват, после се пълнят плътно в буркани, като е добре да оставяте два пръста празно място отгоре.
Правите маринатата в 5 л вода слагате морската сол, захарта, стритите аспирини, лимонтузуто и ракията в написаните пропорции и бъркате, докато се разтвори всичко.
После заливате с нея зеленчуците в бурканите, така че да се покрият и слагате найлонови или метални капачки, важното е да не текат при разклащане.
Първите няколко дни бурканите с туршия се разклащат.
Съхранявате на тъмно и при температура под 20 градуса
Така издържат 3-4 месеца.
Тази бърза студена туршия е чудесно мезе за ракийка и може да се сервира като зимна салата.