Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Туршия с топла саламура

Туршия с топла саламура

Туршия с топла саламура
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Ето какво ново може да опитате тази година - туршия с топла саламура, с която през зимата винаги ще имате вкусно мезе или гарнитура"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр.
  • моркови - 1 кг
  • карфиол - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • целина - 1 връзка
  • синапено семе - 1 с.л.
  • саламура
  • едра сол - 200 г за 3 буркана
  • захар - по 1 с.л на буркан
  • ябълков оцет - 1 с.л на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците, нарежете зелето и чушките на ивици, карфиолът на розички, а морковите на кръгчета.

На дъното на всеки трилитров буркан сипете по малко синапено семе, ред карфиол, зеле, моркови и парчета чушка.

Напълнете бурканите и най-отгоре сложете клонка целина. Сипете захарта и оцета и от топлата саламура като я прицеждате.

Саламурата се прави, като сипете вода в голяма тенджера, като заври сипвате солта, разбърквате и изключвате котлона.

Оставяте малко да поизстине и наливате топла, слагате капачки и няколко дни разклащате туршията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: