Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Бърза студена туршия

Бърза студена туршия

Marto_86Marto_86
Новак
281094
Бърза студена туршия3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
20
"Тази туршия е чудесно мезе за ракийка и може да се сервира като зимна салата"

Необходими Продукти

  • зелени домати - 5 кг
  • зеле - 2 кг
  • моркови - 3 кг
  • камби - 3 кг зелени
  • целина - 2 глави
  • карфиол - 3 кг
  • магданоз - 3 връзки
  • морска сол - 6 с.л.
  • захар - 12 с.л.
  • аспирин - 5 бр
  • лимонтузу - 1 пакетче
  • ракия - 250 мл
  • вода - 5л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци за туршията се режат на по-ситничко, заедно с магданоза, и се размесват, после се пълнят плътно в буркани, като е добре да оставяте два пръста празно място отгоре.

Правите маринатата в 5 л вода слагате морската сол, захарта, стритите аспирини, лимонтузуто и ракията в написаните пропорции и бъркате, докато се разтвори всичко.

После заливате с нея зеленчуците в бурканите, така че да се покрият и слагате найлонови или метални капачки, важното е да не текат при разклащане.

Първите няколко дни бурканите с туршия се разклащат.

Съхранявате на тъмно и при температура под 20 градуса

Така издържат 3-4 месеца.

Тази бърза студена туршия е чудесно мезе за ракийка и може да се сервира като зимна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: