Свинско на сач

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Свинско на сач
Снимка: Минчо
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Доктор Иванова каза да наблегнем на зеленчуците, та сложихме и от тях в този свински сач"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г плешка
  • лук - 3 глави
  • чушки - 2 бр. червена и зелена
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 300 г печурки
  • царевица - 50 гр.
  • за маринатата
  • соев сос - 8 с.л.
  • черен пипер
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 10 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едри парчета и го мариновайте в смес от 5 с.л. олио, 4 с.л. соев сос и мед за няколко часа.

Сложете сача върху студен котлон. Загрейте го постепенно. Намажете го неколкократно с олио, докато олиото се задържи на повърхността. Добавете маринованото месо и печете на умерен огън до готовност.

Извадете месото, приберете го на топло, а в сача сложете едро нарязаните зеленчуци.

Залейте ги с остатъка от соевия сос, добавете сол и черен пипер и гответе за кратко. Върнете месото, объркайте всичко и гответе още 5-10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Минчо
Минчо
Много вкусно и лесно, да ви е сладко.
30.04.2016 17:40
Катето78
Катето78
Всичко става много вкусно на сач , но много пръска и всичко става леко казано мазало :)
30.11.2013 16:31
Ваня
Ваня
Звучи много вкусно, така и не съм си ползвала сача, а определено тази рецепта ми допада! Благодаря за идеята и съм сигурна, че ще се получи великолепно!
29.11.2013 15:22
1