Начин на приготвяне
За този уникален мраморен кекс, първо, смесваме кристалната захар, пудрата захар и олиото и разбиваме за 1-2 минути с миксер.
Отделно разбиваме яйцата и белтъците на пухкав крем и ги сипваме в горната смес.
Добавяме 1 ч.ч. брашно и половината мляко. Разбъркваме хубаво.
След това добавяме солта, ванилията, останалото брашно и останалото мляко.
Разбиваме до хомогенна смес. От нея отделяме 4 с.л. и ги смесваме с какаото.
Покриваме правоъгълна средна тава с лист хартия за печене и изсипваме вътре бялата смес.
Отгоре на различни места сипваме от какаовата смес. С нож разнасяме кафявата смес с въртеливи движения, за да постигнем мраморен ефект.
Печем нашия голям мраморен кекс в загрята фурна на 150 °C за около 40 минути, като е добре да проверяваме готовността с клечка.