Начин на приготвяне
Лесно икономично меко брауни с тиквички, можем да приготвим по следния начин:
Обелваме и нарязваме тиквичките на малки кубченца с размер около 1 см. В блендер смиламе 3 ч.ч. кубченца с 1 ч.ч. вода (250 мл) на фино пюре. Получава се готово смляно пюре от тиквички общо около 2 и 1/2 ч.ч.
Сипваме го в дълбока купа, подходяща за разбъркване, и към него започваме да добавяме една по една следващите съставки - шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), кафява кристална захар, сода бикарбонат, ванилия на прах, какао на прах и накрая типово брашно. Прибавяйки продуктите - разбъркваме с телена сладкарска бъркалка, за да се получи гладка хомогенна смес.
Правоъгълна тава (с размери около 33 см х 21 см) намазваме с шарлан и напудряме с брашънце. Разстиламе в нея сместа и печем на 180 °C за около 30 минути, като на половината от времето (около 15-тата минута) можем да отворим фурната, само да завъртим тавата, за да се изпече равномерно.
Добре е да не отваряме преди това фурната и след това не много често, за да може да се надигне и бухне. Щом ароматното брауни е изпечено, го изваждаме от фурната да изстива. Леко спада, но си остава мекичко. След като изстине напълно, вече може да го нарежем на квадратни парченца и поднесем за следобедна закуска.
Чуден шоко сладкиш, подходящ дори за блат на здравословна торта с нежен крем от ядки.
Много леко и в същото време наситено какаово на вкус -веган брауни с тиквички!
Чудно Вкусно!