Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Веган брауни с цвекло

Веган брауни с цвекло

Веган брауни с цвекло
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
12/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Здравословно веган брауни с цвекло, което всеки би искал да опита - хайде, признайте си"

Необходими Продукти

  • цвекло - 1/3 ч.ч. кубченца
  • вода - 2/3 ч.ч.
  • кафява захар - ½ ч.ч. кристална
  • шарлан - 3 с.л. (слънчогледово масло)
  • сода - 1 ч.л. равна
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1 - 2 щипки
  • овесени ядки - ½ ч.ч. фини
  • царевично брашно - ½ ч.ч.
  • пълнозърнесто брашно - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използваме чаша с вместимост 250 мл.

Обелваме и нарязваме суровото цвекло. Сипваме го в чашата, така че да заема 1/3 от нея, и допълваме догоре с вода.

Изливаме съдържанието от чашата в нутри булет (или блендер) и смиламе. Не е проблем, ако останат малки парченца и не е смляно твърде фино.

Сипваме блендираната течност в дълбока купа и разбърквайки с телена бъркалка, прибавяме следващите съставки подред: кафява кристална захар, шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), сода, ванилия на прах, канела, фини овесени ядки, и накрая царевично и пълнозърнесто брашно.

В случай че искаме да е по-сладко на вкус, може малко да увеличим захарта на 2/3 ч.ч., но и с ½ ч.ч. е вкусно и нежно.

Сместа за вкусното брауни разстиламе в предварително намазана с шарлан и поръсена с малко брашно правоъгълна тавичка (с размери около 18 см х 26 см)

Изпичаме веган сладкиша на 180 градуса за около 35 минути.

Цикламеният му цвят от цвеклото изчезва по време на печенето.

Лесно и много вкусно веган брауни с цвекло.

Чудесно сладко предложение от здравословната кухня!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: