Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Безглутеново веган брауни с черници

Безглутеново веган брауни с черници

Безглутеново веган брауни с черници
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
14/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Брауни с черници - и това, ако не е покана за пролетно настроение"

Необходими Продукти

  • черници - 3 ч.ч. пресни плодчета
  • кафява захар - 2/3 ч.ч. на кристалчета
  • шарлан - 6 с.л.
  • слънчогледови семки - 3 с.л. сурови
  • конопено брашно - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. без глутен
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чаената чаша, с която измерваме продуктите в рецептата, е от големите - с обем 300 мл.

В дълбок съд (който не може да се боядиса от лилавите плодчета) сипваме пресните черници и ги смиламе с пасатор.

Подслаждаме с кафявата захар на кристалчета и разбърквайки с телена бъркалка, прибавяме содата без глутен, шарлана (нерафинирано слънчогледово масло), суровите слънчогледови семки, а след тях и конопеното и царевичното брашно.

В правоъгълна тавичка, предварително намазана с шарлан и поръсена с малко царевично брашно, разстиламе получената смес за нашето здравословно брауни с плодове.

Печем веган браунито на 180 градуса за около 40 минути.

Тъй като черниците са силни на вкус, затова и безглутеновият сладкиш с тях има много интересен силен и специфичен вкус, който би се усладил на почитателите на сладките неща с леко горчив привкус.

Полезно безглутеново веган брауни с черници!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: