Начин на приготвяне
Много лесна рецепта за всички, които нямат възможност да правят киселото зеле в бидон.
Нарязвате зелето като за салата или готвене.
На дъното на всеки буркан слагате панджара и дюлята в написаните количествата според литража на буркана.
Пълните буркана със зеле, без да притискате, да не са плътно натъпкани, оставяте 3 пръста празно пространство отгоре на всеки буркан, слагате отгоре морската сол, ракията (може да се замести с медицински спирт 95°C, като слагате на половина) и аспирина, както е написано според литража на буркана, и наливате вода, да се покрие.
Първата седмица бурканите се разклащат енергично, после си го слагате в мазето.
По тази рецепта ще си имате кисело зеле за готвене и салатка през зимата!
Да ви е вкусно с това мързеливо кисело зеле за зимата без претакане!
П.с. Ако искате зелето да стане със стандартен жълт цвят, не слагайте Панджар. Аз го слагам, защото е много полезен и зелето добива наситен червен цвят, който ми харесва.