Начин на приготвяне
Зелените домати измиваме старателно.
Нарязваме ги посредата, а след това по дължина на тънки резени.
Морковите измиваме добре, при необходимост ги остъргваме с нож, след което нарязваме на колелца.
Гулията измиваме, обелваме и нея, също нарязваме на тънки колелца.
Вземаме си буркан, може да е обикновен, аз ползвах 3-литров.
Нареждаме първо от нарязаните домати, върху тях поставяме морковите и накрая гулията.
Повтаряме още веднъж, докато свършат продуктите.
Продуктите за марината поставяме в тенджера без оцета и поставяме на котлона.
Държим, докато солта се разтвори, но не трябва да ври.
Отстраняваме от котлона, ако е много загрята водата, оставяме да изстине и тогава добавяме оцета.
В буркана изсипваме и синапеното семе и заливаме с марината.
Затваряме буркана с капачка и всеки ден разклащаме, докато е готова зимнината.
След като е готова, я пресичаме с разтворен във вода натриев бензоат и оставяме за зимата кисело за зимата.