Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кисело зеле без претакане

Кисело зеле без претакане

Кисело зеле без претакане
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
30
"Обзалагаме се, че пак ще стане божествено вкусно и без да го претаквате"

Необходими Продукти

  • зеле - 8 бр. средна големина
  • морска сол - 600 гр.
  • вода - 18 л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В бидон от 30 литра се нареждат измитите и нарязани на четири зелки.Налива се водата до горе.

Поставя се върху горните зелки голяма плитка чиния наопаки и се изсипва солта отгоре. Затваря се плътно с капака.

След 25 дни без преди това да сте отваряли капака, киселото зеле вече е готово за консумация.

Киселото зеле без претакане е много сполучливо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сполучлива ли е рецептата за туршия, нямам време за приточване!
01.11.2021 11:59
Виктория Бурова
Виктория Бурова
Ок е
02.11.2020 18:16
Виктор Пашов
Виктор Пашов
Не може без претакане.То си е ритуал, особено ако бидона със зелето е близо до бурето.
Виктор
28.12.2017 22:12
4
1
Емилия Иванова
Емилия Иванова
Когато забравя да го претакам и моето зеле така си се получава, на собствен ход :)
11.01.2017 20:28
11