Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Вкусен пай с вишни

Вкусен пай с вишни

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Вкусен пай с вишни4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Разберете защо всички търсят по-още едно парче пай с вишни"

Необходими Продукти

  • кора за пай - 500 г
  • вишни - 800 г, без костилки
  • заливка
  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 2 ч.ч.
  • ванилова захар - 20 г
  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • пшеничен грис - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • за поръсване
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса.

Разбийте яйцата със захарта и ванилията, добавете киселото мляко, олиото, гриса с бакпулвера, комбинирайте всичко и оставете сместа за сладкиша с вишни за 15 минути, за да набъбне грисът.

Отделете три кори, намажете две от тях с няколко супени лъжици заливка и покрийте третия с вишните.

Навийте на руло и поставете върху тава за печене, застлана с хартия за печене и поръсете с малко олио

Повтаряйте процеса, докато се изчерпят всички кори и вишни за плодовия пай.

Изсипете останалата заливка отгоре и печете вкусния пай с вишни в предварително загрята фурна за около 30 минути до златисто кафяво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: