Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Лесен пай от вишни

Лесен пай от вишни

Янка ЙордановаЯнка Йорданова
Чирак
13100123
Лесен пай от вишни1 / 2
03/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"В Япония отбелязват цъфтежа на вишните, но ние ги предпочитаме узрели, за да готвим вкусотии с тях"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • захар - 1 ч.чаша
  • брашно - 2 ч.чаши
  • олио - 5 суп.лъжици
  • бакпулвер - 1 брой
  • ванилия - 2 броя
  • вишни - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и захарта, смесваме бакпулвера с брашното и започваме да прибавяме по малко, докато се поеме всичкото брашно. Добавяме ванилията.

Приготвяме си формата за печене, като я намазваме леко с олио и след това я посипваме с брашно. След което изсипваме сместа, нареждаме вишните на които предварително сме извадили костилките.

Печем в предварително загрята фурна на умерена температура до готовност. След изпичането поръсваме пая с пудра захар

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецептата не е пълна . Аз добавих прясно мляко, защото тестото ми стана много твърдо
19.06.2021 09:07
1