Начин на приготвяне
Брашното се пресява и се смесва с 3 супени лъжици от захарта и с кокосовите стърготини. Разбърква се. Маслото се реже на кубчета и се добавя към брашното.
Реже се с нож до образуване на трохи. Добавя се ледено студената вода и се замесва тесто. Разделя се на две части и се оставя за 1 час в хладилника.
Приготвя се плънка, като вишните се почистват от костилките и се поръсват с останалата захар. Тестото се вади от хладилника, оставя се за 15 минути и по-голямата част се разточва.
Слага се в тава, постлана с хартия за печене, и се набожда с вилица на няколко места. Вишните се отцеждат от сока и се смесват с нишестето и ванилията.
Слагат се върху тестото и се покриват с останалото тесто, разточено и разрязано на ленти. Те се слагат като решетка върху вишните. Паят се пече 50 минути на 190 градуса.
Коментари