Мини пай с вишни

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Мини пай с вишни
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Мини пайове с чуден вкус, който дълго време ще помните"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • масло - 250 г студено
  • захар - 2 с.л.
  • вода - 5 - 6 с.л. студена
  • брашно - 3 ч.ч.
  • за пълнежа
  • вишни - около 400 г почистени от костилките
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 100 мл
  • нишесте - 3 с.л.
  • канела - 1 щипка
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе пълнежа. Сложете вишните с половината вода и захарта на котлона. Оставете ги да врат около 10 минути.

В останалото количество вода разтворете нишестето. Изсипете сместа при вишните и бъркайте докато се сгъсти. Прибавете канелата и свалете от котлона. Оставете да се охлади.

В купа смесете брашното, солта и захарта. Добавете маслото нарязано на кубчета и с помощта на вилица размесете бързо. Добавете водата на етапи. Оформете гладко тесто. Оставете в хладилника да стегне.

След това го разточете и изрежете кръгчета, малко по-големи от формичките, в които ще печете.

Поставете всяко кръгче в намазаните формички. Притиснете внимателно, а излишното отстранете.

С плънката напълнете кошничките. Отгоре направете цветенца от останалото тесто. Сложете ги във фризера за 20 минути. Намажете с разбитото яйце и печете на 180 градуса 20 минути.

Извадете, оставете пайовете да се охладят леко и ги сервирайте топли с топка сладолед.

Мини паят с вишни е много сполучлив.

Адаптирано-Вкусно с Бети

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: