Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Аламинути»Пилешки хапки със зеленчуци на тиган

Пилешки хапки със зеленчуци на тиган

Пилешки хапки със зеленчуци на тиган
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Винаги ще намерим време за едни пилешки хапки със зеленчуци на тиган"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 400 г
  • микс зеленчуци - 400 г / грах, царевица, броколи, моркови/
  • лук - 1 глава
  • масло - 50 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • гъби - 200 г
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистите пилешкото филе от ципите и го нарежете, първо, на ленти, а след това на хапки.

Овкусете ги със сол, черен пипер, чубрица, червен пипер и малко олио.

Объркайте ги добре и ги оставете да се мариноват.

Почистете лука и го нарежете на полумесеци, гъбите - на филийки.

Загрейте малко олио и маслото в дълбок тиган или тенджера.

Добавете лука и гъбите и задушите.

След това добавете замразения микс зеленчуци и оставете да се задушат.

Добавете и месото, овкусете с подправките, добавете магданоза и гответе пилето със зеленчуци до готовност на всички продукти.

Сервирайте топли пилешки хапки със зеленчуци.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: