Яйца във винен сос

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878143025011
Яйца във винен сос1 / 2
01/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Това не са обикновени яйца и наистина ще трябва да се постараете със соса, но резултатът ще ви впечатли"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 сварени
  • бульон - 2 ч.ч.
  • бяло вино - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л. разстопено
  • сметана - 2 - 3 с.л.
  • горчица - 3 - 4 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • черен пипер
  • захар - щипка
  • магданоз - 1/4 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте брашното с маслото, след което го залейте с виното и бульона.

Варете на слаб огън, като бъркате непрекъснато. След няколко минути прибавете горчицата, лимоновия сок, захарта, черния пипер и посолете на вкус. Варете още няколко минути.

Дръпнете от огъня и прибавете сметаната. Пуснете яйцата в готовия сос. Поднесете със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: