Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Точени ямболски уши

Точени ямболски уши

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Точени ямболски уши1 / 2
29/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 3 1/2 ч.ч.
  • мая - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • сирене - 150 гр. (натрошено)
  • масло - 125 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мая се размива с малко топла вода.

Замесва се тесто като се изсипва брашното, прави се кладенче и в него се слагат разтворената мая, 1/4 ч.л. сол и вода.

Оставя се да втаса за 20-30 минути.

Замесва се отново, разделя се на топки и от всяка топка се разточва лист с дебелина около 3 мм.

Всеки лист се ръси със сирене, нарязва се на квадрати и всеки квадрат се прегъва на две, като краищата се натискат добре с пръсти.

Готовите уши се пускат във вряща вода, в която се прибавили останалата ни сол.

Изваждаме тестените закуски с решетъчна лъжица, след като се сварят.

Оцеждаме, нареждаме в тавичка и заливаме със сгорещено масло.

Ямболските уши се сервират топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: