Начин на приготвяне
Мая се размива с малко топла вода.
Замесва се тесто като се изсипва брашното, прави се кладенче и в него се слагат разтворената мая, 1/4 ч.л. сол и вода.
Оставя се да втаса за 20-30 минути.
Замесва се отново, разделя се на топки и от всяка топка се разточва лист с дебелина около 3 мм.
Всеки лист се ръси със сирене, нарязва се на квадрати и всеки квадрат се прегъва на две, като краищата се натискат добре с пръсти.
Готовите уши се пускат във вряща вода, в която се прибавили останалата ни сол.
Изваждаме тестените закуски с решетъчна лъжица, след като се сварят.
Оцеждаме, нареждаме в тавичка и заливаме със сгорещено масло.
Ямболските уши се сервират топли.