Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Ямболски питки

Ямболски питки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Ямболски питки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8-10 бр.
"Ямбол е градът ... с най-вкусните питки"

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл
  • масло - 80 грама
  • брашно - 125 грама
  • яйца - 4 броя
  • кашкавал - 150 грама, настърган
  • кашкавал - 50 грама, настърган на ситно
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете водата на силен огън заедно със солта и маслото. Прибавете брашното наведнъж и бъркайте с дървена лъжица интензивно, докато тестото започне да се отлепя от тенджерата и лъжицата.

Махнете от котлона и започнете да прибавяте яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане. Накрая добавете и 150 грама настърган кашкавал, сол и черен пипер.

Намажете тава с масло и оформете средно големи топки, като ги оформите с ръце, притискайки ги.

Сложете питките да се пекат за 30 минути в умерена фурна, а малко преди да са готови поръсете всяка леко с кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
тази идея супер много ми хареса ще я изпробвам
07.05.2016 18:19