Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Традиционни ямболски милинки

Традиционни ямболски милинки

ДианаДиана
Новак
1616526
Традиционни ямболски милинки
Снимка: Диана
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Тези традиционни ямболски милинки се консумират топли за закуска или изстинали винаги когато искате"

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакетче
  • захар - 1 ч.л.
  • яйце - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • топла вода - 1/2 ч.ч.
  • брашно - около 500 г
  • Заливка
  • краве масло - 125 г
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л..
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред се подбърква маята със захарта и малко топла вода. След като шупне, към нея се прибавя киселото мляко и яйцето.

Замесва се с брашното меко тесто. Оставя се около половин час да престои.

Приготвя се намаслена тавичка и се правят малки топчета от тестото.

Притискат се леко с ръка, за да се запълни пространството между тях.

Прави се заливката на котлона от маслото, сол и брашно.

Поливат се отгоре традиционните милинки и се поставят във фурната /предварително загрята/ за около 35 минути на 180 °C.

След готовност се поръсват с пудра захар!

Тези традиционни ямболски милинки се консумират топли за закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: