Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Коледни джинджифилови сладки с лимец

Коледни джинджифилови сладки с лимец

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Коледни джинджифилови сладки с лимец
Снимка: Мина Димитрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Със сигурност тези джинджифилови сладки ще ви заредят с празничен дух"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 350 г
  • кокосова захар - 4 с.л.
  • краве масло - 175 г
  • мед - 2 с.л. течен
  • джинджифил - 3 ч.л. на прах
  • канела - 2 ч.л. на прах
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • портокалова кора
  • По желание
  • белтъци - 2 бр.
  • пудра захар - 300 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете кравето масло на стайна температура да се размекне.

В една купа смесете течните съставки - размекнатото краве масло и меда, а в друга сухите съставки - брашното, захарта, подправките и кората от портокала.

Прибавете содата бикарбонат разбъркана с няколко капки оцет.

Размесете добре съставките и омесете до меко тесто.

Поставете тестото в найлонова торбичка и оставете в хладилника за 1 нощ.

След това се разточва на кора с дебелина 0.5 и се изрязват меденките с различни формички.

Пекат се вкусни джинджифилови сладки в предварително загрята фурна до порозовяване.

Може да направите украса от захарна глазура на коледните джинджифилови сладки с лимец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: