Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Коледни джинджифилови бисквитки

Коледни джинджифилови бисквитки

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Коледни джинджифилови бисквитки
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 5
24/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
37 мин.
Порции
60
"За най-хубавият празник - най-вкусните джинджифилови бисквитки пригответе"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч. меко
  • сода - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 2 ч.л. на прах или 1 ч.л. пресен настърган
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч. бяла
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • мусковадо - 1/4 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете содата с брашното, подправките и бакпулвера. Разбийте добре маслото със захарта и прибавете яйцето. Добавите сухите съставки и разбъркайте, за да се оформи тесто.

Съберете го на топка с ръце и оставете в хладилник да стегне. Имайте предвид, че колкото повече стои в хладилника, толкова повече ще се смесят ароматите и ще стане по-хубаво.

Разточете на кора с дебелина 0.55 см върху набрашнен плот и прехвърлете сладките в тава с хартия за печене.

Печете в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор за около 10-15 минути.Оставете сладките да изстинат и ги съхранявайте в плътно затворена кутия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: