Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата, към тях се добавя размекнатото краве масло и меда. В друга купа поставяме пресятото брашно, размесено с брашното от рожков, содата, бакпулвера и подправките: канела, звездовиден анасон, кориандър, настърганото индийско орехче и кардамона.
Към течните съставки прибавяме по малко от сухите и разбъркваме енергично до образуване на меко тесто.
След като е готово омесено тестото се увива в стреч фолио и се поставя в хладилник за 2 часа. В тавата се поставя хартия за печене.
Фурната трябва да е предварително закрята. Къса се парче от тестото и се разточва на кора. Изрязват се кръгчета с ракиена чаша или друга с по-малък диаметър.
Наредете меденките върху тавата с хартия. Пекат се много бързо до променяне на цвета на меденката. Не трябва да се препичат излишно.
След като изстинат меденките се намазват с разтопен шоколад и по желание се поръсват със захарна поръска.