Начин на приготвяне
В купа разбъркваме захарта с меда внимателно, докато захарта започне да се разтваря.
Прибавяме олиото и продължаваме да бъркаме.
Чукваме яйцата, добавяме и портокаловите корички и бъркаме още малко.
В друга купа смесваме сухите съставки - брашното, бакпулвера, содата и подправките.
Започваме да добавяме от сухата смес към течната лъжица по лъжица, а когато бъркането с миксера стане трудно, продължаваме да бъркаме на ръка.
Изсипваме полученото лепкаво тесто върху набрашнена повърхност и го доомесваме.
Разточваме го на кора с дебелина 0.5 - 1 см.
Започваме да изрязваме формички, които поставяме в тава, предварително застлана с хартия за печене.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност, в зависимост от дебелината на сладките.
Вадим и изчакваме да изстинат.
Съхраняваме в метална кутия.