Зелеви сарми с кълцано свинско в гювеч
Sarme od kupusa sa seckanom svinjetinom u đuvečari
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Сарми»Зелеви сарми с кълцано свинско в гювеч

Зелеви сарми с кълцано свинско в гювеч

Мина ДимитроваМина Димитрова
Иноватор
3073k1k1k2
Зелеви сарми с кълцано свинско в гювеч
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
06/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Ще загубите бройката на изядените от вас вкусни зелеви сармички"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг кълцано свинско месо
  • кисело зеле
  • праз - 200 г
  • лук - 1 малка глава кромид
  • свинска мас - 3 с.л.
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • червен пушен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л. кимион
  • кориандър - 1/2 ч.л. смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган разтопете свинката мас и задушете ситно нарязания лук и праз. Щом омекнат, добавете подправките и разбъркайте, гответе за кратко.

Прибавете кълцаното месо и разбъркайте енергично, гответе, докато месото промени цвета си. Накрая добавете няколко листа ситно нарязано кисело зеле, опитайте на вкус и при необходимост подправете с подправките.

Изберете здрави зелеви листа и отстранете твърдите жили в основата им.

Завийте сармите, като във всяко зелево листо поставяте по 1 пълна супена лъжица от готовата плънка.

Подредете готовите зелеви сарми в гювеч. Покрийте ги с 1-2 зелеви листа. Налейте вода и/или зелев сок (около 1 ч.ч.).

Покрийте с гювеча с капак. Сложете го в студена фурна и я включете на 160 °C.

Поставете във фурна за около около 2 часа зелевите сарми с кълцано свинско в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: