Начин на приготвяне
Смиламе едро шамфъстъка. Маслото и захарта се смесват, след което разбиваме с миксер, докато стане мек крем. Разбърквайки добавяме яйцата.
Сипваме захарния сироп, след това розовата вода и отново разбъркваме.
Смесваме брашното с бакпулвера, шамфъстъците и кардамона. Прибавяме към сместа с яйца и разбъркваме.
Разделяме тестото на 2 части и изсипваме във форма за печене с диаметър 22 см. Печем на 170 градуса за 30 минути, след което охлаждеме върху решетка.
За крема смесваме желатина с водата и го оставете да набъбне. Разтопяваме в микровълновата след това.
Разтопяваме но водна баня белия шоколад, смесваме го с желатина, разбъркваме добре и оставяме настрани.
Смесваме маскарпонето с пудрата захар, добавяме лимоновия сок, шоколадовата смес и разбиваме добре.
В друга купа разбиваме сметаната, до меки връхчета, след което смесваме добре с крема с маскарпоне.
Разрязваме блатовете на две. Редуваме блат, крем и сладко от рози и покриваме тортата с останалия крем.
Декорираме сметановата торта с нарязан шамфъстък и изсушени листа от роза.
Тортата с рози и шамфъстък е страхотна!