Торта с рози и шамфъстък

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189281485052
Торта с рози и шамфъстък
Снимка: Искра
1 / 2
16/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Това сладко съвършенство трябва да бъде споделено с всичките ви приятели"

Необходими Продукти

  • За блата
  • масло - 200 г
  • захар - 120 г
  • шамфъстък - 175 г печен
  • брашно с набухвател - 140 г
  • кардамон - 1 и 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • розова вода - 4 с.л.
  • захарен сироп - 1 ч.ч.
  • За крема
  • бял шоколад - 100 г
  • маскарпоне - 500 г
  • растителна сметана - 300 г за разбиване
  • вода - 45 мл
  • желатин - 11 г
  • пудра захар - 50 г
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сладко от рози - 1 бурканче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе едро шамфъстъка. Маслото и захарта се смесват, след което разбиваме с миксер, докато стане мек крем. Разбърквайки добавяме яйцата.

Сипваме захарния сироп, след това розовата вода и отново разбъркваме.

Смесваме брашното с бакпулвера, шамфъстъците и кардамона. Прибавяме към сместа с яйца и разбъркваме.

Разделяме тестото на 2 части и изсипваме във форма за печене с диаметър 22 см. Печем на 170 градуса за 30 минути, след което охлаждеме върху решетка.

За крема смесваме желатина с водата и го оставете да набъбне. Разтопяваме в микровълновата след това.

Разтопяваме но водна баня белия шоколад, смесваме го с желатина, разбъркваме добре и оставяме настрани.

Смесваме маскарпонето с пудрата захар, добавяме лимоновия сок, шоколадовата смес и разбиваме добре.

В друга купа разбиваме сметаната, до меки връхчета, след което смесваме добре с крема с маскарпоне.

Разрязваме блатовете на две. Редуваме блат, крем и сладко от рози и покриваме тортата с останалия крем.

Декорираме сметановата торта с нарязан шамфъстък и изсушени листа от роза.

Тортата с рози и шамфъстък е страхотна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: