Начин на приготвяне
Накиснете желатина в 30 мл студена вода и оставете да набъбне. След това го разтопете в съд на водна баня, докато се втечни.
Затоплете прясното мляко и добавете захарта.
Не е необходимо да завира, само колкото захарта да се разтвори.
В друг съд смесете заквасената сметана и пастата от шамфъстък. Разбъркайте до хомогенност.
Добавете прясното мляко и желатина и отново разбъркайте.
Разпределете сместа в 3 десертни чаши и сложете в хладилник докато стегне. При мен беше готова за 2 часа.
Щом панакотата е стегнала, начупете шоколада в купа. Прибавете прясното мляко и ги разтопете в микровълнова фурна за 30 секунди.
Разбъркайте до образуване на гладък ганаш, след което оставете за кратко да се охлади.
Добавете по лъжица от шоколадовия крем върху всяка панакота и върнете в хладилника за още 1 час.
Панакотата с паста от шамфъстък и шоколад е готова.
Коментари