Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с паста от шамфъстък и шоколад

Панакота с паста от шамфъстък и шоколад

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Панакота с паста от шамфъстък и шоколад
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
19/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Невероятно нежна и вкусна панакота с шам фъстък и шоколад"

Необходими Продукти

  • заквасена сметана - 150 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • паста от шамфъстък - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • желатин - 7 г
  • още
  • шоколад - 30 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в 30 мл студена вода и оставете да набъбне. След това го разтопете в съд на водна баня, докато се втечни.

Затоплете прясното мляко и добавете захарта.

Не е необходимо да завира, само колкото захарта да се разтвори.

В друг съд смесете заквасената сметана и пастата от шамфъстък. Разбъркайте до хомогенност.

Добавете прясното мляко и желатина и отново разбъркайте.

Разпределете сместа в 3 десертни чаши и сложете в хладилник докато стегне. При мен беше готова за 2 часа.

Щом панакотата е стегнала, начупете шоколада в купа. Прибавете прясното мляко и ги разтопете в микровълнова фурна за 30 секунди.

Разбъркайте до образуване на гладък ганаш, след което оставете за кратко да се охлади.

Добавете по лъжица от шоколадовия крем върху всяка панакота и върнете в хладилника за още 1 час.

Панакотата с паста от шамфъстък и шоколад е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Красота!
19.05.2022 17:54
1