Начин на приготвяне
В дълбока купа си счукваме яйцата и ги разбиваме заедно със захарта до получаване на гъст крем.
Към сместа прибавяме постепенно разтопеното масло.
Пресяваме си брашното с бакпулвера и него прибавяме на части като разбъркваме с дървена лъжица.
Подготвяме си тавичка, която постиламе с хартия за печене и изсипваме готовата смес в нея.
Поставяме в загрята на 200 °C фурна и печем за 10 минути, след което намаляваме на 170 °C и оставяме още 15 минути да се пече.
Когато е готово реването, не го вадим веднага от фурната, а оставяме, докато се охлади пандишпановият блат.
През това време си подготвяме сиропа.
Във водата слагаме захарта и ванилията и поставяме на котлона.
Когато сместа заври, я отстраняваме.
Заливаме студеното любимо реване с леко охладения сироп.
Нарязваме си сиропирания сладкиш, както си пожелаем, и поръсваме с шамфъстък и кокосови стърготини.
Консумира се охладено реване с шамфъстък и кокосови стърготини.