Кашкавалени картофи

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Кашкавалени картофи
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • кашкавал - 200 г
  • масло - 100 г
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват добре и се сваряват до готовност в подсолена вода. Когато се охладят, се обелват и се нарязват на филии.

В предварително намазнена тавичка се поставят ред картофи, който се поръсва със сол, галета и парченца масло. Отгоре се подрежда ред кашкавал. Продуктите се редуват до изчерпване, като трябва да завършите с ред картофки.

Залейте ястието с прясното мляко и печете около 35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
51
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валя
Валя
Страхотно се получават! И е много лесно! Благодаря много за хубавата идея!
26.01.2014 14:14
1
1