Така се прави блат за торта

Така се прави блат за торта
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
7
"Нямаме търпение да започнем да украсяваме вече готовата торта"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 140 мл
  • краве масло - 80 г разтопено
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 250 г
  • сол - щипка
  • ванилия - 1 с.л. екстракт
  • захар - 160 г
  • бакпулвер - 4 г
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата и ги разбийте с миксер заедно със захарта. Добавете олиото, ванилията, прясното мляко и маслото.

Разбъркайте и малко по малко добавете бакпулвера, солта и брашното. Пак разбъркайте с миксер сместа за тортения блат.

Сипете в тава за печене, в която сте сложили хартия. Печете до готовност на умерена фурна.

Разрежете на две и украсете с крем за торта, за да направите вашия любим сладкиш.

Ето така се прави блат за торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: