Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Картофена манджа с наденица

Картофена манджа с наденица

редакция:
Картофена манджа с наденица
Снимка: Албена Асенова-Писева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"За да не е постна картофената манджа, добавяне наденичка и става страхотна."

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • наденица - 3 бр. варена
  • домати - 1 ч.ч. смлени
  • брашно - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • захар - 1/4 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр. зелена
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - пресен
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол
  • чубрица - 1/2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете варената наденица на филийки и запържете в тенджера. След като покафенее, извадете и на нейно място сложете накълцаните чушка, моркови, чесън и лук.

Сипете малко вода и задушете до омекване. След това прибавете нарязаните на едро картофи. Овкусете със захар, сол, червен пипер. Добавете брашното и смлените домати в картофената манджа.

Разбъркайте, сипете топла вода до покриване на зеленчуците. Гответе вкусната манджа на среден котлон. Малко преди да е готова, добавете наденицата вътре.

Овкусете с черен пипер и чубрица. Сервирайте картофената манджа с наденица, поръсена с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: