Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Телешка супа за ценители

Телешка супа за ценители

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Телешка супа за ценители3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Със сигурност ще оцените високо телешката супа, която сме ви спретнали днес"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • телешко месо - 400 г
  • дафинов лист
  • магданоз
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • целина - 2 стръка
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • краве масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на дребно лука и морковите. Сложете ги в тенджера под налягане. Нарежете и телешкото месо, добавете го заедно с целината, дафиновия лист и черния пипер.

Посолете и варете. После извадете месото и зеленчуците, прецедете бульона.

Разтопете в тенджера маслото, добавете брашното и бульона. Добавете доматеното пюре, червения пипер и картофите, наситнени.

Варете чудната телешка супа, докато картофите омекнат. Добавете зеленчуците и месото.

Гответе ароматната супа още пет минути и поръсете с магданоз.

Телешката супа за ценители е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: