Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Постна леща по манастирски

Постна леща по манастирски

Постна леща по манастирски
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Постна леща по манастирски ако не сте хапвали досега, доста сте изпуснали"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • леща - 300 г
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 5 стръка пресен
  • олио - 5 с.л.
  • праз - 1 стрък
  • чубрица - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • оцет
  • сол
  • домати - 1/2 к.ч. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сложете лещата да се вари в голяма тенджера с подсолена вода. Добавете накълцаните на ситно праз и морков.

Добавете червен пипер, олио и оставете супата от леща да се вари 20 минути.

Добавете смлените домати, после чубрицата и нарязан чесъна. Оставете постната леща още няколко минути.

Поднесете постната леща по манастирски, поръсена с магданоз и оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: